Sluit menu
Home Wie ben ik? Wat doe ik? Crisiscommunicatie Nieuws en ontwikkelingen English Contact

Mediatrainingen voor woordvoerders en bestuurders

Bij mediaoptredens tijdens crises komt het aan op het geven van duiding en betekenis aan de ontstane situatie. De mediatraining van Inconnect is dan ook daarop gericht. Hoe kunnen de deelnemers onder spanning en op een begrijpelijke wijze het goede verhaal op een goede manier brengen? Hoe gaan zij om met speculaties en complottheorieën, met overvaltechnieken en belangenbehartigers, met vragen die niets meer te maken hebben met journalistieke objectiviteit? Hoe houdbaar is het genuanceerde verhaal tegenover de vloggers en de microfoon van Powned? Hoe bereiden zij zich voor op Twitter en Facebook Live? Wat kunnen zij verwachten van de communicatieadviseur?
In de mediatraining wordt aandacht besteed aan de jongste ontwikkelingen op het gebied van zowel de traditionele media als de sociale media en de maatschappelijke gevolgen die deze ontwikkelingen hebben. Veel aandacht wordt besteed aan ‘empathie’; het vermogen en de vaardigheden van de bestuurder en woordvoerder zich te kunnen verplaatsen in de beleving van specifieke doelgroepen en de samenleving. “Aansluiten en meenemen naar het eigen verhaal”, is het adagium van de training. De casuïstiek is op maat, speelt zich af in uw organisatie en is bovenal realistisch.
De training beslaat een dagdeel en bestaat voor het grootste deel uit oefenen. Wij maken zelf met een professionele camera opnames, zodat het resultaat direct zichtbaar is en kan worden besproken.