Sluit menu
Home Wie zijn we? Wat doen we? Crisiscommunicatie Risicocommunicatie Nieuws en ontwikkelingen English Contact
Home Wie zijn we?

Wie zijn we?

Inconnect bestaat uit een klein team van zeer ervaren adviseurs op het gebied van risico- en crisiscommunicatie. Niet alleen hebben wij daadwerkelijke crisiservaring, ook beschikken we over theoretische kennis en expertise. 

Op onze CV's staan onder andere het Openbaar Ministerie, de politie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Erasmus Medisch Centrum en het Brabants Nieuwsblad.

Wij adviseerden en trainden talloze communiatieadviseurs, -medewerkers en leidinggevenden. Evenals ministers, burgemeesters, bestuurders en ministeriële beleidsteams. Bij departementen, NATO, EU, veiligheidsregio’s, belangenorganisaties, gemeenten en risicovolle bedrijven en organisaties. 

 

Ethische crisiscommunicatie

Onze visie op crisiscommunicatie is gebaseerd op het belang van de (meest) getroffen mensen door de crisis. We doen niet aan reputatiemanagement; de reputatie van de bestuurder of het imago van de organisatie is geen doel van de communicatie. Uit ervaring, maar ook uit wetenschappelijk onderzoek, weten wij dat als je het goed doet voor de “binnenste ring”, dat een positief effect heeft op een reputatie. Maar goed handelen voor èn communiceren met de mensen die getroffen en betrokken zijn, is de basis. Wij noemen dat ethische crisiscommunicatie. Andere trefwoorden die daarbij horen, zijn: empathie, verbinding, open, eerlijk en transparant.