Sluit menu
Home Wie ben ik? Wat doe ik? Crisiscommunicatie Nieuws en ontwikkelingen English Contact
Home Wie ben ik?

Wie ben ik?

Anne-Marie van het Erve

In 2008 richtten Anne-Marie van het Erve en Frank Vergeer, collega's bij het Nationaal Crisiscentrum, Inconnect op. In 2023 heeft Frank een stapje terug gedaan en ben ik alleen verder gegaan.

 

Ik heb niet alleen daadwerkelijke crisiservaring, ook beschik ik over theoretische kennis en expertise. Ik adviseerde en trainde ik vele communiatieadviseurs, -medewerkers en leidinggevenden. Evenals ministers, burgemeesters, bestuurders en ministeriële beleidsteams. En bij departementen, NATO, EU, veiligheidsregio’s, belangenorganisaties, gemeenten en risicovolle bedrijven en organisaties.  

Op mijn CV staan verder onder andere het Openbaar Ministerie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het Erasmus Medisch Centrum en het Brabants Nieuwsblad.

 

Ethische crisiscommunicatie

Mijn visie op crisiscommunicatie is gebaseerd op het belang van de (meest) getroffen mensen door de crisis. Ik doe niet aan reputatiemanagement; de reputatie van de bestuurder of het imago van de organisatie is geen doel van de communicatie. Uit ervaring, maar ook uit wetenschappelijk onderzoek, weet ik dat als je het goed doet voor de “binnenste ring”, dat een positief effect heeft op een reputatie.

Maar goed handelen voor èn communiceren met de mensen die getroffen en betrokken zijn, is de basis. Wij noemen dat ethische crisiscommunicatie. Andere trefwoorden die daarbij horen, zijn: empathie, verbinding, open, eerlijk en transparant.