Sluit menu
Home Wie ben ik? Wat doe ik? Crisiscommunicatie Nieuws en ontwikkelingen English Contact
Home Wie ben ik?

Wie ben ik?

Anne-Marie van het Erve

 

Inconnect is vanaf 2023 Anne-Marie van het Erve. Ik heb niet alleen daadwerkelijke crisiservaring, ook beschikken ik over theoretische kennis en expertise. 

Op mijn CV staat onder andere het Openbaar Ministerie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het Erasmus Medisch Centrum en het Brabants Nieuwsblad.

Samen met Frank Vergeer adviseerde ik talloze communiatieadviseurs, -medewerkers en leidinggevenden. Evenals ministers, burgemeesters, bestuurders en ministeriële beleidsteams. Bij departementen, NATO, EU, veiligheidsregio’s, belangenorganisaties, gemeenten en risicovolle bedrijven en organisaties. 

Nog steeds werk ik samen met Frank, niet meer op dagelijkse basis, maar bij interessante opdrachten trekken wij samen op.  

 

Ethische crisiscommunicatie

Mijn visie op crisiscommunicatie is gebaseerd op het belang van de (meest) getroffen mensen door de crisis. Ik doe niet aan reputatiemanagement; de reputatie van de bestuurder of het imago van de organisatie is geen doel van de communicatie. Uit ervaring, maar ook uit wetenschappelijk onderzoek, weet ik dat als je het goed doet voor de “binnenste ring”, dat een positief effect heeft op een reputatie.

Maar goed handelen voor èn communiceren met de mensen die getroffen en betrokken zijn, is de basis. Wij noemen dat ethische crisiscommunicatie. Andere trefwoorden die daarbij horen, zijn: empathie, verbinding, open, eerlijk en transparant.